Když děťátko u kojení „zlobí“

Zatímco některé miminko se přisaje k prsu a pije jako o život, jsou kojenci, kteří, i když mají hlad, při kojení „zlobí“. Nesají, jak mají, rozptyluje je všechno možné, a tak se délka krmení často povážlivě protáhne. Pro maminku je to často náročné, ráda by si odpočinula, ale nechce miminko při sání rušit, a tak se snaží v často nepříliš pohodlné pozici raději vydržet. Z kojení se tak může stát malá noční můra, která maminku nestraší jen v noci, ale i ve dne.

Přemýšleli jsme nad tím, jak takovéto náročné krmení co nejvíce zpříjemnit, aby bylo pohodlné pro maminky a jejich drobečky. Protože, co si budeme povídat: každá maminka touží po tom, aby se miminko pořádně zasytilo, nic ho nebolelo, dobře prospívalo a nebudilo se každou chvíli hladové.

Ideální pomůckou je kojicí polštář.

Je mimořádně příjemný a pohodlný. Díky svým rozměrům se dá použít na mnoho různých způsobů. To znamená, že jím můžete miminko šetrně vypodložit přesně tak, jak zrovna potřebujete. Některé maminky ho naopak použijí tak, aby se jim samotným při kojení pohodlně sedělo nebo leželo, takže záleží na tom, co zrovna preferujete. A možná někdy přistihnete tatínka, že si polštář potají vypůjčil, aby se mu lépe sledoval z gauče zajímavý sportovní pořad

Kategorie: Kojení

Leave a comment