Matýsek a jeho šicí dílna, jak ušít potah na kojicí polštář.

Pojďte se podívat, jak se u Matýska šije potah na kojicí polštář Maxi.

Máme nakresleno, nastříháno, připravíme přípravu (knoflík, očko, cedulky) a jde se šít. Může se to zdát jednoduché, ale jako všechno pokud to umíte je to jednoduché, pokud si šijete svůj první polštářek a je jedno zda bude těhotenský, kojicí nebo dekorativní tak to jednoduché asi nebude.

 

Jak ušít polštář na kojení

Nejprve si na polštářek přišijeme, cedulky - složení, výrobce, značka,… a pak přišijeme knoflík a očko. To je opravdu důležité, abyste polštářek mohli zapnout při kojení jednou rukou, žádné šňůrky, které musíte vázat "obouruč" to je opravdu nepohodlné a není to ani bezpečné pro miminko. Takže ideál je knoflík a očko. My používáme knoflík "oliva" který má dvě dírky, krásně sedí a nepřekáží. Jako poutko používáme šňůrku, na které si uděláte uzlík přesně v tom místě, které Vám vyhovuje. Takže máte možnost přitažení nebo povolení polštáře cca 30cm.

 

Jde se šít na jednojehlu

Cedulky přišité, tak jdeme dál. Položíte si oba díly polštáře lícem k sobě a můžete začít sešívat. Pozor, nechte místo pro zip.

 

Entlování, začištění polštáře

Přejdeme na entlovací stroj, nebo cikcak, záleží, co máte doma, my používáme průmyslové šicí stroje. Entl nám sám odřízne přebytečný materiál a krásně látku začistí. Nejdříve se začistí otvor pro zip a potom celý polštář.

 o_nas_marcela.jpg

Všívání zipu

Přendáme celou patku na jednojehlovém šicím stroji za půlpatku, ta nám krásně všije zip, tak že nebude nikde moc koukat. To se musí trochu natrénovat, aby zip byl všitý správně. Není to tak jednoduché, jak se může zdát. Na konci zip upošijeme na obou stranách.

MÁME HOTOVO :-)

Leave a comment