Jak se plní multifunkční polštáře a pelíšky pro miminka.

Dneska se podíváme na to, jak se plní polštáře u Matýska a je jedno jestli je to kojicí polštář, tulící nebo pelíšek pro miminko. Matýsek nabízí dva druhy výplně: PES duté vlákno a EPS kuličky, jaký je mezi nimi rozdíl?

PES duté vlákno

velice příjemný materiál ve tvaru nadýchaných vloček, které zajistí pohodlí a měkoučko. Je ideální do kojicích a tulících polštářů, drží tvar polštáře. Duté vlákno je antialergení, používáme vlákno vyrobené v ČR.

 

 

EPS kuličky

3-5mm jemné kuličky, vyrobené z polystyrenu, nejedná se o stavební kuličky, ale o speciálně vyrobené, atestované kuličky, které se používají do polštářů, plyšáků, sedacích vaků.... Tyto kuličky jsou ideální do pelíšku pro miminko, jelikož masírují tělíčko miminka a uvolňují reflexní body, miminko se v pelíšku polohuje vlastní vahou, což je žádoucí. Dalo by se říci, že miminko v pelíšku cvičí, musí zapojit svaly, aby se mohlo pohnout.

 

 

Plnění polštářů "sypku"

vnitřní polštář se nazývá sypek, je to bílý polštářek, který následně povlečeme potahem. Sypek se plní na dvou strojích, podle toho jaká se používá výplň polštáře, to je vidět na fotografiích výše. Každý polštář se plní, až na základě Vaší objednávky.

Leave a comment