Jak na masírování reflexních bodů u novorozenců a miminek.

Masírování reflexních bodů u novorozenců a miminek: Podpora jejich zdravého vývoje.

Masírování reflexních bodů je jednou z nejjemnějších a nejúčinnějších forem péče o naše malé zázraky. Tyto reflexní body jsou jako mapa na jejich těle, která může pomoci podpořit jejich zdraví, rozvoj a pohodu. Masírování těchto bodů není jen o fyzických výhodách, ale také o posilování vazby mezi rodičem a dítětem.

Proč masírovat reflexní body?

Reflexní body jsou spojeny s různými částmi těla a orgány. Masírováním těchto bodů můžeme podpořit jejich funkci a stimulovat nervový systém, což může mít pozitivní vliv na celkové zdraví a pohodu našeho dítěte. Masírování reflexních bodů může pomoci uvolnit svalové napětí, zklidnit nervový systém, a dokonce i podpořit lepší spánek.

Jak masírovat reflexní body?

Masírování reflexních bodů u novorozenců a miminek je jemná a citlivá práce. Používejte jemné a pomalé pohyby a sledujte reakce svého dítěte. Začněte s lehkým tlakem a postupně zvyšujte intenzitu, pokud to vaše dítě přijímá pozitivně. Nejlepší je masírovat reflexní body po koupání, když je dítě uvolněné a zrelaxováni.

Pelíšek pro miminko od Matýska: Péče o reflexní body při „odpočinku“.

Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak podpořit zdravý vývoj vašeho dítěte a zároveň uvolnit svalové napětí a masírovat reflexní body, máme pro vás skvělou novinku! Pelíšek pro miminko od Matýska je speciálně navržen s dětskou fyzioterapeutkou, aby poskytoval pohodlí a současně masíroval reflexní body vašeho miminka. Jeho speciální výplň je navržena tak, aby při každém pohybu miminka jemně masírovala jejich tělo, EPS kuličky jemně masírují tělo miminka, dochází k uvolnění svalového napětí a jemné masáži těla miminka.

Pelíšek pro miminko

Závěrečná myšlenka:

Masírování reflexních bodů u novorozenců a miminek je nejenom prospěšné pro jejich zdraví a vývoj, ale také posiluje vazbu mezi rodičem a dítětem. Je to krásný způsob, jak prožívat společné chvíle a podporovat celkovou pohodu vašeho malého pokladu. A s Pelíškem pro miminko od Matýska můžete péči o jejich reflexní body začlenit do každodenního rituálu, který přináší klid a pohodu všem členům rodiny.

A jak masírujete miminko Vy?? Máte v plánu masáže?

Leave a comment